segunda-feira, 6 de agosto de 2012

Meatless Monday / Segunda sem carne


Mais uma ideia para uma segunda sem carne.  Simplifico sempre as receitas, por isso, a primeira versão (em português) é a minha versão simplificada da receita original (em inglês - abaixo).

Another idea for a meatless Monday.  I always try to simplify the recipes I read, so the first version (in the portuguese) is the simplified version of the original recipe (in English – below)


Massa de lacinhos com cogumelos em 15 minutos

Ingredientes:
- Massa lacinhos
- Manteiga
- Cogumelos (da vossa preferência)
- sal (a gosto)
- pimenta (eu prefiro mistura de pimentas, mas pode ser da vossa preferência)
- Natas (uma embalagem – 200 ml)
- Queijo (ralado)
- Salsa

Cozer a massa numa panela (eu meço a quantidade de massa da seguinte maneira: uma mão cheia de massa corresponde à quantidade para uma pessoa – por isso se forem duas pessoas, são duas mãos cheias de massa), colocar um pouco de sal (q.b.) e mexer.  Deixar cozer cerca de 8/10  minutos.
Numa tacho/frigideira colocar uma colher de sopa de manteiga/margarina e juntar os cogumelos cortados, a pimenta, as natas e mexer cerca de 3 minutos.
Escorrer a massa e passar por água fria, para terminar a cozedura.  Juntar a massa ao molho que está no tacho, juntar o queijo ralado (q.b.), adicionar salsa (q.b.) e mexer.

Nota: Quem apreciar pode adicionar ao molho alho e cebola (q.b.)


Farfarlle with creamy wild mushroom sauce

Ingredients
  • 1 pound uncooked farfalle (bow tie pasta)
  • 1 tablespoon butter 
  • 12 ounces presliced exotic mushroom blend
  • 1/2 cup chopped onion
  • 1/3 cup finely chopped shallots
  • 1 tablespoon minced garlic
  • 1 1/2 teaspoons salt, divided
  • 1/4 teaspoon freshly ground black pepper
  • 1/4 cup dry white wine 
  • 2/3 cup whipping cream
  • 1/2 cup (2 ounces) grated fresh Parmigiano-Reggiano cheese
  • 2 tablespoons chopped fresh parsley
  • Minced fresh parsley (optional)

Preparation

  1. Cook pasta according to package directions, omitting salt and fat; drain.
  2. Melt the butter in a large nonstick skillet over medium-high heat. Add the mushrooms, onion, shallots, garlic, 1 teaspoon salt, and pepper; cook 12 minutes or until liquid evaporates and mushrooms are tender, stirring occasionally. Add wine; cook 2 minutes or until liquid evaporates, stirring occasionally. Remove from heat.
  3. Add the cooked pasta, whipping cream, cheese, and 2 tablespoons parsley, tossing gently to coat. Stir in remaining 1/2 teaspoon salt. Garnish with minced fresh parsley, if desired. Serve immediately.
Krista Montgomery, M.S., R.D.,
DECEMBER 2006
 Source 

Sem comentários:

Enviar um comentário

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...