segunda-feira, 25 de fevereiro de 2013

Segunda sem carne / Meatless Monday


Mais uma receita para uma segunda sem carne, tirada daqui

Another Meatless Monday recipe, taken from here





Sanduiche sem carne

ingredientes
• ¼ cebola vermelha (ralada)- opcional
• ½ chávenas de Maionese
• 1 colher de sopa de mostarda Dijon (ou mostarda normal)
• 8 fatias de pão branco fatiado
• 8 folhas de alface
• 2 tomates inteiros, em fatias finas e polvihados com sal
• 226 gramas de mozarela

Misture a cebola, maionese e mostarda numa tigela.
Barrar uma porção da mistura de maionese em cada pedaço de pão e cobrir com alface. Colocar as fatias de tomate e queijo; cobrir com as fatias de pão. Cortar ao meio e servir.


Meatless BLT
Ingredients 
·         ¼ whole Red Onion, Grated
·         ½ cups Mayonnaise
·         1 Tablespoon Dijon Mustard, Preferably Whole-grain
·         8 slices Good-quality Sandwich Bread
·         8 leaves Romaine Lettuce, Torn Into Large Pieces
·         2 whole Tomatoes, Thinly Sliced And Lightly Salted
·         8 ounces, weight Smoked Mozzarella, Thinly Sliced
·         ½ cups Crumbled Plain Pita Chips



Mix the onion, mayonnaise, and mustard in a bowl.
Spread a portion of the mayonnaise mixture on each piece of toast and top with lettuce. Top 4 of the toast slices with tomatoes, cheese, and pita chips; cap with the remaining 4 toast slices. Halve and serve.



Nota: a minha versão (em português) é adaptada do original


Footnote:  my version (in portuguese) is an adaptation from the original (in english)


2 comentários:

  1. Yum! I do love a good sarnie! Just say the word Mayonnaise and I'm there. Thanks for the receipe!

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  2. Thank you. Next week, I'll post one of my favorite recipes (fishcakes)... very easy and the ingredients are mainly fish (salmon) and mayonnaise :)

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