Bolinhos de peixe da Sophie Dahl
Sophie Dahl's Fishcakes
Esta receita é retirada do livro As Voluptuosas Receitas de Miss Dahl de Sophie Dahl e confesso é uma das minhas receitas favoritas.
This recipe is taken from Miss Dahl's Voluptuous Delights by Sophie Dahl, and I must confess that is one of my favorite recipes.
Ingredientes (2 pessoas)
450 g de salmão cozinhado, em lascas
1 colher de sopa de maionese (feita em casa ou de boa qualidade)
1 colher de chá de mostarda
Salsa e aneto picados
1 ovo (com pitada de sal)
1 colher de azeite
Misture todos os ingredientes, excepto o ovo e o azeite. Molde a mistura do salmão em pequenas formas arredondadas. Bata o ovo com uma pitada de sal e pincele os dois lados dos bolinhos, usando um pincel ou os dedos.
Aqueça uma colher de sopa de azeite numa frigideira e frite os pastéis cerca de 3 minutos de cada lado até ficarem bem estaladiços. Sirva.
Ingredients (Serves 2)
450 g salmon, poached, flaked, bones removed
1 tbsp good quality mayonnaise
1 tsp Dijon Mustard
handful fresh flatleaf parsley, chopped
handful fresh dill, chopped
1 egg (with a bit of salt)
1 tbsp olive oil
Mix the salmon, mayonnaise, parsley, dill, and Dijon mustard in a bowl.
In another bowl crack the egg, add a bit of salt and stir it.
Shape the mixture into cakes using your hands and coat the cakes with the egg pulp.
To cook the fishcakes, heat the oil a large frying pan over a medium-high heat. Fry the fishcakes in the oil for 3-4 minutes on each side, or until golden-brown and crisp. Serve.
Nota: Há uma versão desta receita com salmão e caranguejo, para isso basta adicionar à mistura carne de caranguejo.
Footnote: There is another version of this recipe with salmon and crab meat, and to do that recipe, all you need is to add crab meat to the mixture.
Footnote: There is another version of this recipe with salmon and crab meat, and to do that recipe, all you need is to add crab meat to the mixture.
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