Mais uma receita para uma segunda sem carne, tirada daqui
Another Meatless Monday recipe, taken from here
Bella Lasagna
Porções: 4
ingredientes
8 - cogumelos grandes
Portobello – limpos e de hastes removidas
1/8 colher de chá de
sal marinho
2-14,5 latas de tomate
picado, escorridas
1 colher de chá de
sal sem tempero italiano
1 chávena de queijo
mozarela em pedaços
3/4 chávena de queijo
cottage com baixo teor de gordura (1%)
2 colheres de sopa de
queijo parmesão fresco
instruções
1. Pré-aqueça o forno
para os 350 graus.
2. Num tacho misture
o tomate e os temperos. Leve a ferver, diminua o lume. Deixe cozinhar cerca de
15 minutos, mexendo sempre. Noutra
tigela misture o queijo cottage e mozarela.
3. Numa assadeira
colocar 4 cogumelos (com as hastes removidas) – ver imagem acima – e colocar um
pouco da mistura dentro do cogumelo e por cima a mistura dos queijos. De seguida, colocar por cima os restantes 4
cogumelos, e preencher com a restante mistura e a restante mistura de queijo. Polvihar com um pouco de parmesão e espalhar
um fio de azeite, por cima. Assar cerca
de 20 minutos, retirar e servir.
Bella
Lasagna
Serves:
4
Ingredients
8 - large portobello mushrooms - stems and gills removed
8 - large portobello mushrooms - stems and gills removed
1/8
tsp. sea salt
2 - 14.5 oz cans diced tomatoes, drained
1 teaspoon salt-free Italian seasoning
1 cup shredded part-skim mozzarella cheese
3/4 cup low-fat cottage cheese (1%)
2 tablespoons fresh Parmesan cheese
2 - 14.5 oz cans diced tomatoes, drained
1 teaspoon salt-free Italian seasoning
1 cup shredded part-skim mozzarella cheese
3/4 cup low-fat cottage cheese (1%)
2 tablespoons fresh Parmesan cheese
Directions
1. Preheat oven to 425 degrees. Place mushroom caps, cap side down (rounded side), on an unheated
broiler pan; sprinkle with 1/8 tsp salt. Roast for 15 minutes, rotating pan once. Reduce oven
temperature to 350 degrees.
2. In a saucepan, combine tomatoes and seasoning. Bring to a boil, reduce heat
and simmer uncovered for 15 minutes, stirring often. In a bowl, combine cottage cheese
and mozzarella cheese.
3. Spoon 1/3 of the tomato mixture onto the bottom of a 2 qt square baking dish. Arrange
4 mushroom caps, cap side down, over tomato mixture. Spoon 1/4 of the cheese
mixture over each mushroom. Spoon another 1/3 of tomato mixture over the cheese.
Place remaining 4 mushroom caps on top to make stacks. Spoon remaining tomato mixture over mushrooms. Sprinkle with parmesan. Bake 20 minutes.
Nota: a minha versão (em português) é adaptada do original
Footnote: my version (in portuguese) is an adaptation from the original (in english)
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