Mais uma receita para uma segunda sem carne, tirada daqui
Another Meatless Monday recipe, taken from here
Massa penne com cogumelos
ingredientes:
• 4 colheres de sopa de manteiga/margarina
(sem sal/meio sal)
• 2 colheres de sopa de azeite
• 1 dente de alho
• 1/4 chávena de salsa (picada)
• 1 colher de sopa de tomilho (folhas)
• 1 quilo de cogumelos frescos
(sem caule e cortados)
• 4 tomates (sem pele, sem
sementes e picados)
• 1/3 chávena de caldo de
legumes
• Sal a gosto
• Pimenta preta moída
• Massa (cerca de 450 gramas)
Instruções:
- Aquecer a manteiga e o azeite numa caçarola em lume médio.
- Colocar a massa a cozer num tacho de água (conforme as instruções da embalagem a massa – geralmente são cerca de 10 minutos – após este período escorrer a massa e passar por água fria para parar a cozedura)
- Picar o alho, salsa e tomilho e adicione à mistura de manteiga. Cozinhar por alguns minutos.
- Adicionar os cogumelos e cozinhar até libertarem água e depois a panela ficar sem água.
- Misturar os tomates e adicionar o caldo. Tapar e cozinhar em lume brando cerca de 20 minutos.
- Destapar a panela e temperar com sal e pimenta a gosto.
- Servir sobre a massa.
Whole Wheat Penne
with Mushroom Ragu
Ingredients:
• 4 tablespoons unsalted butter
• 2 tablespoons olive oil
• 1 clove garlic
• 1/4 cup minced parsley
• 1 tablespoon thyme leaves
• 1 pound fresh mushrooms, stemmed and sliced
• 4 plum tomatoes, peeled, seeded and chopped
• 1/3 cup vegetable broth
• Salt to taste
• Grinding black pepper
• 16 oz. package penne
• 4 tablespoons unsalted butter
• 2 tablespoons olive oil
• 1 clove garlic
• 1/4 cup minced parsley
• 1 tablespoon thyme leaves
• 1 pound fresh mushrooms, stemmed and sliced
• 4 plum tomatoes, peeled, seeded and chopped
• 1/3 cup vegetable broth
• Salt to taste
• Grinding black pepper
• 16 oz. package penne
Directions:
1. Heat
butter and oil in a casserole over medium high heat.
2. Mince the garlic, parsley and thyme together and add to the butter mixture. Cook for a couple of minutes. Add mushrooms and cook until they exude their liquid and the pan looks dry.
3. Stir in the tomatoes and add the broth. Cover and cook over simmering heat for about 20 minutes.
4. Uncover the pan and season with salt and pepper to taste.
5. Serve over cooked penne.
2. Mince the garlic, parsley and thyme together and add to the butter mixture. Cook for a couple of minutes. Add mushrooms and cook until they exude their liquid and the pan looks dry.
3. Stir in the tomatoes and add the broth. Cover and cook over simmering heat for about 20 minutes.
4. Uncover the pan and season with salt and pepper to taste.
5. Serve over cooked penne.
Nota: a minha versão (em português) é adaptada do original
Footnote: my version (in portuguese) is an adaptation from the original (in english)
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